Växthuset, suck…

Både suck på svenska och engelska… Hade monterat färdigt alla takplastskivor igår, när jag kommer till en liten vrå i paketet för plastskivor där det plötsligt ligger ett 20-tal plastlister som jag inte sett förut… Kollar igenom bruksanvisningen (igen), och kommer efter några minuter fast till att de z-clips som skrivs om i monteringsanvisningen (självklart) inte skall användas för kanalplastskivor, bara för glas. Konstigt nog verkar dom funka fint för plast också, eftersom jag redan monterat alla på det sättet, och det sitter stabilt.

Men, byter ändå ut clipsen på en plastskiva till monteringslisterna. Trögt som attans att få på plats, och sitter inte mer stabilt än z-clipsen gjorde. Men, får inse att jag väl ändå får byta ut alla z-clips mot monteringslisterna, eftersom dom kanske, möjligen, förhoppnings är bättre på något sätt som jag ännu inte inser. Suck. Ytterligare 3-4 timmars jobb (i onödan) att se fram emot. Lyckades dessutom stå lite halvfel på träprallen igår och få till en spricka i den, så nu är den toast också. Fram med liten stege m.a.o…

Tips för dom som tänkt köpa ett Odla 60 från Skånska Byggvaror; Läs bruksanvisningen nogrannt först. Anlita sedan någon annan att göra monteringen. Kräv fast pris, inte timbetalt…