CS5 och LR3 inhandlat!

Eftersom jag kommer att studera på moderskeppets högskolekurs Digital Bildbehandling i höst har jag möjlighet att använda mig av Adobes förträffliga studentrabatt.

Så, efter att i många år ha kört diverse bildbehandlingsprogram, t.ex. gamla versioner av Photoshop som följt med mina scanners, gratisprogrammet GIMP, Photoshop elements och Photoshop CS som vi har på jobbet, så var det nu läge att skaffa dessa nya monster.

Efter att ha testkört dom en period (suveränt att Adobe tillåter 30-dagars fulla testversioner!) beslöt jag mig för att Photoshop CS5 Extended och Lightroom 3 var rätt produkter för mig. Dom fungerar väldigt bra i par, och Lightroom är ett suveränt verktyg för att hålla koll på sina bild, göra justeringar, lägga in metadata m.m. Photoshop CS5 är bäst på avancerade justeringar och framförallt retuscheringar och grafisk bearbetning som går utöver det Lightroom tillåter. Med det pris som CS5 och LR3 betingar i icke-student version hade jag inte kunnat köpa dom om jag inte haft det som mitt levebröd att fotografera eller jobba professionellt med grafik, men nu blir det hanterbart!

Min studentstatus är redan verifierad av Adobe, och jag hoppas att mina program dyker upp nästa vecka. Skall bli kul!