Recension: Kata Reflex C kamerarem

Strax innan vår senaste semester fick jag ett nytillskott till min kamera, en kamerarem från Kata. Jag hade hört från flera källor, bl.a. Scott Bournes podcast Photofocus, att Kata Reflex E var en extremt bra och prisvärd rem. Tyvärr fanns den inte tillgänglig i lager i några butiker, och eftersom jag ville ha remmen innan resan så satsade jag på C-modellen, som fanns i lager.

Jag läste och undersökte, och kom fram till att den enda skillnaden verkade vara att E-modellen har clips, som gör att man även kan ta loss och fästa kameran vid sin ryggsäck, om man har en fotoryggsäck med fästen på axelremmarna. Eftersom min fotoryggsäck (Lowepro Flipside 400 AW) inte några fästen som passar för detta så bestämde jag mig för att en E-modell troligen skulle funka lika fint för mig.

Remmen dök upp snabbt (tackar Cyberphoto!), och med tanke på sin prislapp (265:-) måste jag säga att detta är ett mycket bra köp. Remmen är rejäl och har en mycket bra tjock stötdämpning som gör att även en relativt tung kamera (i mitt fall Pentax K7 med batterigrepp och 50mm 1.4) inte är några som helst problem att gå omkring med i flera timmar. Eftersom remmen tänjer sig så stannar den också väl på plats när man har kameran över en axel. Man får även två små fickor, perfekta för extra minneskort (inga problem att få plats med ett SDHC eller CF) eller t.ex. två AA-batterier i varje ficka.

En sista fördel; man slipper ha en stor text där det står PENTAX (NIKON/CANON) med stora bokstäver mitt i nacken. Har faktiskt en känsla av att man blir mindre måltavla för nyfikna tjuvar när det inte är så uppenbart att det är en kamerarem.

Fördelar;
– Mycket bekväm (tjock vaddering)
– Bra pris
– Två extra fickor
– Mer anonymt än en standardrem

Nackdelar;
– Inga clips (jämfört med E-modellen)

Betyg: 8/10

En reaktion på “Recension: Kata Reflex C kamerarem

  1. Pierre

    Kollade folowers på twitter å såg din blog den vägen. Fina bilder du tar! Ska adda på Twitter nu :)

Kommentarer inaktiverade.