Kort fotosession igår.

En vän till oss håller på att göra en hemsida för sitt företag, och behövde därför hjälp med en porträttbild. Vi diskuterade snabbt lite runt vilka färger hemsidan kommer att ha (gult/grönt/lila), och eftersom det fortfarande finns några träd med höstlöv på så räckte det med att vi gick 10 meter från mitt hus för att hitta en bra plats (jag ville ha relativt mörk bakgrund för att få bra kontrast mot huvudet).

Jag märker att min fotografering har utvecklats, framförallt det senaste året, eftersom jag nu definitivt ville ha med en blixt för att köra upplättning i ansiktet, även om det var perfekt naturligt fotoljus (eftermiddag, mulet). Hade det vart för 2-3 år sedan hade jag velat köra med 50mm F1.4, ingen blixt. Jag börjar lära mig att blixt också är naturligt ljus, och kan hjälpa till i många situationer, bara man lär sig hur mycket effekt, och vilken position blixten och ljusformare skall ha.

Teknisk fakta;

Kamera; Pentax K-7 @ ISO 100
Objektiv; Tamron 70-200mm f2.8 @ 130mm, f2.8
Slutare: 1/125 (anti-skak avstängd)
Blixt: On-camera Dörr DAF42/480, manuellt @ 1/8-effekt
Efterbehandling; RAW importerat till LR3.2, färgbalans 5750K, skärpa för bildskärm, hög.

En reaktion på “Kort fotosession igår.

  1. Judit

    It was a rather spontaneous idea but worked well!
    Thanks to your good reputation among our friends and colleagues you can practice portraying this way too.
    I love your portray-photos!

Kommentarer inaktiverade.