Recension; Phottix batterigrepp för Pentax K7

En fundering som jag haft ända sen jag skaffade min Pentax K7 är att skaffa ett batterigrepp, framförallt för att ta stående bilder bekvämt, utan att behöva vrida på armarna som en akrobat. Däremot tycker jag att Pentax’ orginalgrepp är alldeles för dyrt (2490:- hos Cyberphoto), så när jag såg att Kaffebrus började sälja detta så blev jag nyfiken.

Normalt sett föredrar jag att använda orginalprodukter, men jag googlade lite, och fick läsa att de som skaffat greppet var imponerade över dess kvalitet, känsla och utseende, och menade på att man i princip varken kunde se eller känna skillnad på orginalprodukten.

Jag hade klämt på Pentax orginalgrepp för K7, så det var med stor nyfikenhet jag öppnade paketet när det anlände. Jag blev imponerad! Greppet både kändes och såg ut som orginalprodukten, hade alla reglage, och allt till ett pris som var bara 40% av orginalet! (995:-)

Jag har inga illusioner om att Phottix-greppet är certifierat för att ha vattentätning som Pentax’ orginalgrepp, men med tanke på det jag sett tror jag skillnaden enbart är marginell. Greppet passar väldigt tight och fint med K7’ans kropp, och såvida man inte springer omkring i ösregn tror jag inte fukt skulle ta sig in enkelt (självklart bör man dock inte chansa med detta om man vet med sig att man är någon som verkligen använder Pentax vädertätning fullt ut). För mig som vill först och främst ha greppvänligheten för stående bilder, samt möjligheten att köra på 6’st AA-batterier i nödfall, så är detta ett perfekt köp. Rekommenderas!

Fördelar;
– Känns och ser ut som orginalprodukten
– Mycket lägre pris
– Ger möjlighet att köra ett extra batteri, eller 6 st AA-batterier
– Full uppsättning knappar, samma som orginalgreppet

Nackdelar;
– Troligen en gnutta sämre fukttätning än orginalgreppet

Betyg: 9/10