Semesterbilder

…har en tendens att bli mest på de nära och kära framför eller bredvid sevärdheter. Vi var nyss iväg på en biltur neröver i Europa, och visst blev det ett antal bilder av den typen, men jag försökte också utmana mig själv lite grand att hitta även andra motiv. Ibland lyckades det, ibland inte. Här är ett par av de bilder jag känner mig mest nöjd med (tagna i Ungern, Österrike och Tyskland).

Kloster Chorin

Bad Schandau

Cat

Cat

Groda

Bruno

Kincsö

Budapest solnedgång

Slända

Budapest, palatset

Budapest, parlamentet

Budapest, museum

Budapest, museum

St Leonhard, Österrike

Blomma vid örnnästet

Örnnästet

Utsikt från örnnästet

På väg ner från örnnästet

5 reaktion på “Semesterbilder

 1. Åsa

  Hej
  Gillar den med hunden och den med lång slutartid (st lenoard (?)österrike) MEN hade man inte kunnat skära bort bilarna i förgrunden? hade det gjort nått med bilden? Vilken utsikt det är på bilderna, så man själv blir sugen på en tur.

  Snygga o bra bilder :)

 2. Martin Inläggsförfattare

  Tackar! Jo, jag provade också att beskära den i underkant för att få bort bilarna, men det kändes som man tappar för mycket av det vita huset i nederkant, samt att vägen nere i vänsterkant också känns lite mer balanserad om det finns lite mer av den. Har dock funderat på att retuschera bilarna en aning för att tona ner dom lite i ljushet, så dom inte står ut så mycket…

 3. Åsa

  Du har rätt, försvinner för mycket av bilden om man beskär, får klona över med buskar, haha! (Usch, dålig humor på lördagskvällar) Men testa att ”mörka ner” dem lite. Ska bli intressant och se en version på det sättet.

  Tittade igen på bilderna. Har du testat att göra nått med bilden; Parlamentet? Känns lite … ja, kall på nått sätt. Men bra vy men behövs nått känns det som, kan inte sätta fingret på vad …

  Ha en trevlig kväll, nu ska jag och Pär titta på film (om jag får puckot ifrån datorn) :)

  1. Martin Inläggsförfattare

   Spana in denna! http://www.flickr.com/photos/dmldata/5045146054/ har editerat bort bilarna så gott det går. Svårt dock att få en bra textur på parkeringsplatsen, men det är nog bara i förstoring det syns jättetydligt…

   Bilden på parlamentet är balanserad för dagsljus, så den är korrekt balanserad, men jag har inget UV-filter på det objektivet (det är för stort), så den kan kanske kännas en gnutta blå, men om jag drar det åt gult så blir vattnet fort rätt dassigt, så jag håller nog kvar den vit dagsljusbalans (5500K)

 4. Åsa

  Den såg bättre ut utan bilar tycker jag :)

  Du har rätt i att hålla kvar den i dagsljusbalans, jag får själv väldigt många halv dassiga himlar men jag har photoshop i värsta fall (o jag har filter men glömmer använda det).

Kommentarer inaktiverade.