Att se något nytt…

…när jag fotograferar är något som jag verkligen försöker tänka på, men inte alltid lyckas med.

Så som jag jobbar finns det oftast inte tid för fotografering med dagsljus varken före eller efter mitt jobb, och vägen till och från jobbet är alltid densamma, 15 minuter i egen bil. De tillfällen jag får på en vanlig veckodag för att ta min dagens bild är därför nästan alltid de samma;

  • Vissa dagar; en 10-15 minuters promenad på min lunch vid mitt kontor, som ligger rätt ödsligt, dvs. ingen chans för gatufoto, utan det är träd, snö, is, gamla E6’an och bilar som gäller…
  • Eller; hemma eller ett kort besök i en livsmedelsbutik på väg hem från jobbet.

Jag skulle visserligen kunna fotografera mina kollegor också på jobbet, men jag vill försöka behålla sämjan med kollegorna, så det har jag legat lågt med :-)

Vissa dagar lyckas jag hitta något jag inte har fotograferat förut, och/eller fotografera något på ett nytt sätt, men vissa dagar, som idag, så känns det som bilderna bara är små variationer på ett bekant tema. (Bilden ovan till höger är tagen för 10 dagar sedan, bilden nedan idag.)

Reminder to self; leta nya motiv hellre än att försöka ta mer av samma gamla vanliga, det är inte kameran som sätter största begränsningen på vad och hur jag fotograferar, utan min fantasi…