Bokrecensioner

Péter Nádas - Egen död…är inte något jag sysslat med förut, och möjligen inte igen, men igår läste jag ut en bok som jag tycker fler borde läsa, nämligen Péter Nádas – Egen död (svensk översättning, på Ungerska heter den Saját Halál). Utan att avslöja för mycket om handlingen kan jag säga att det är en förstapersons-skildring av en persons upplevelse av något som för dom flesta kanske skulle vara svårt eller nästan omöjligt att beskriva, nämligen sin egen död.

Jag läste igenom boken snabbt, på bara 2 kvällar. Den är på 126 sidor, och är mycket snabbläst, till stor del beroende på författarens sätt att skriva, som iallafall passade mig väldigt bra. Den hade också en del humorösa inslag, vilket jag inte hade räknat med när jag läste sammanfattningen. Läs den om du har möjlighet, jag tyckte den var bra!

Finns att låna på Strömstads bibliotek om någon vecka igen :-)