Att få en explore på flickr

Jag har haft ett konto på flickr ganska länge, och har vart en väldigt aktiv användare som laddat upp stort sett allt jag tagit in i Lightroom till Flickr. Vissa bilder har jag haft rätt många besökare på, kanske 50-60, och vissa dagar har jag haft upp mot 300-400 besök, vilket har vart jättekul.

Men, för ett par dagar sedan laddade jag upp en bild som jag tog på morgonen på väg till jobbet på en segelbåt som var på väg att åka under Svinesundsbron. Bilden kändes bra när jag tog den, jag tog 3-4 varianter medans båten kom närmare och närmare. Sedan behandlade jag den i Lightroom genom att göra den svartvit och dra ner på clarity (microkontrast) en aning för att göra vågorna en aning mjukare. Sedan lade jag upp den som min dagens bild för mitt 365-projekt. En kul liten effekt som jag inte såg förrän bilden var uppladdad var att den lilla förhandsvisningen hade en rätt stor likhet med en bild på en naken kvinnas mage, sköte och ben…

Sedan, på kvällen/natten hände något. Jag fick ett par statusmail från Flickr som berättade att den hade lagts till som favorit ett par gånger, och kommenterats en par gånger. En av de sista kommentarerna var ”congrats on explore!”. Först trodde jag inte riktigt på det, men kollade online, och jovisst var den där! Sedan drog det iväg rejält, och under dagen fick den runt 400 besök, och 60-70 favourites, och inbjudan till massa bildgrupper.

Nu har det gått ett par dagar, och den får fortfarande massa favourites, och många besökare lägger till mig som kontakt, så effekt finns kvar. I skrivande stund är det nästan 700 besökare och nästan 100 favourites.

Denna händelse har förändrat mitt tänk om mina bilder. Jag planerar nu att publicera färre men bättre bilder på den öppna delen av mitt flickrkonto eftersom jag fått massa nya följare på flickr. För mina vänner och familj kommer jag dock att publicera allt, så jag fortfarande kan använda det som ett familjealbum :-) En annan fundering som jag inte tagit på så stort allvar är om jag skulle försöka mig på Fine Art Nude (naket, fast smakfullt/elegant, inte porrigt), eftersom jag tror att en del folk som klickat på bilden gjort det just på grund av den lilla förhandsgranskningen…

Här är bilden i fråga!

Segelbåt-bild som blivit explore på flickr