Ett litet lyft?

RosNu är det avgjort; väldigt snart kommer jag att ha en Pentax K-5! Jag fick och funderade ett bra tag, men till slut, efter att ha läst många tester om den bestämde jag mig för att det skulle bli av! Jag tänkte både en och två gånger om det var läge att gå för t.ex. Canon 60D eller Nikon D7000, men jag kom fram till att med samma fina sensor fanns det ändå så mycket i Pentax K-5 som man bara hittar i de proffsiga fullformatarna, och i vissa fall inte ens där! Dessutom sitter jag redan på objektiv och tillbehör som skulle kosta mångfalt så mycket att köpa nytt till ett annat märke…

Vad förväntar jag mig av K-5’an då?

  • Väldigt lågt brus vid höga ISO. Detta är den absolut främsta orsaken till uppgraderingen. Bara tanken att kunna köra ISO 3200, 6400 eller t.o.m. 12800 utan en bild som är genomgrusig av brus är väldigt frestande för den typen av bilder jag tar.
  • Bättre och snabbare autofokus. Detta är också intressant, särskilt i situationer med dålig belysning.
  • Lika hög kvalitet i övrigt som från K-7’an, dvs. vädertätad, välbyggd och slittålig!
  • Väldigt låg inlärningströskel eftersom den är i stort sett identisk med K-7’an i knappar och menyer.

Nu är det bara ett par dagar om att göra, sen kan jag se om jag har rätt!

Sen blir det till att sälja K-7’an och K10’an. Båda är grymma kameror, och för den som köper dom kommer dom få en mycket kapabel kamera till ett bra pris!