Trögt med 365-projektet…

Shaman fulmayaDet är bara att inse, ibland är det perioder där intresset är lite minskat, och ibland lite ökat. Just nu är mitt fotointresse en aning minskat. Jag fotograferar fortfarande, alltid minst ett par bilder per dag, men det är inte alltid ett inspirerande och givande arbete.

Till viss del beror det säkert på att man har andra saker man behöver fixa på den tid man har tillgänglig varje dag, men till största delen är det nog mer en fråga om att man lite saknar inspirationen. Just nu är det inget tekniskt som jag saknar, inget objektiv, ingen kamera eller inget tillbehör som saknas för att jag skall kunna ta bilder som jag tycker om.

Det som ger mig inspiration är när jag besöker en ny plats, eller fotograferar personer som jag inte fotat förut. 365-projektet känns ibland som en belastning, att jag ”måste” ta en bild, även om jag inte känner för det. Nu har jag visserligen kommit mer än halvvägs, och ännu inte missat någon dag, men oftare och oftare känns det som den bild som blir dagens bild inte är en bild jag gladeligen hänger upp på en väg och visar för andra.

Frågan är; kommer jag hitta inspirationen igen? Jag tror att det kommer att hända, kanske framförallt nu när semestertider närmar sig, och man kommer ha en aning mer tid för detta. Så, jag hänger i och tragglar vidare på projektet, och hoppas att det kan ge mig en disciplin att bli bättre på att ta bilder när man egentligen inte har lika stor lust för det.