Bara ett verktyg…

Nikon D800Det är ett ämne som avhandlats i många olika sammanhang, både av andra och mig, och jo, kameran är bara ett verktyg. Att köpa en superkamera är absolut ingen garanti för att man tar superbilder.

MEN, på samma sätt som en såg bara är ett verktyg för en snickare så är snickaren också beroende av att sågen är skarp och känns bra att arbeta med. På samma sätt tycker jag att det är med kameror. Jag har fotat med Pentax sedan 90-talet, och har vart nöjd med både kvalitet och funktioner i deras kameror, men till slut blev det en enda faktor som avgjorde det för mig; För varje år som går känns det som Pentax inriktar sig mer och mer mot konsumentmarknaden, och en fullfjädrad fullformatskamera lyser med sin frånvaro, trots att både Canon, Nikon och Sony har släppt flera modeller vardera med fullformat. Därför bestämde jag mig när tillfället dök upp att köpa en demoexemplar av en splitter ny Nikon fullformatskamera från Cyberphoto. Objektivet jag köpte till var ett av de enklaste, men samtidigt mest användbara, nämligen 50 mm 1.8 G. Ett objektiv som enligt tester är otroligt skarpt med tanke på sitt låga pris.

Än så länge har jag bara fotat ett par dussin bilder, och jag har ännu inte vant mig med hur kameran fungerar, men helt klart är det en tyngre kamera än jag har vart van med. Tyngden känns dock inte som ett problem eftersom kameran ligger bra i handen. När det gäller bildkvalitet är det ovant att få bildfiler som är så stora, men det känns redan att 50 mm optiken är skarpare än jag är van med från min Pentax, och det är allt jag bryr mig om :-)

Om det skulle vara någon där ute som är intresserad att köpa min Pentax K-5 med 3 objektiv till ett riktigt bra pris, hör av dig med ett mail till m snabel-a dmlfoto.se, K-5’an är en suverän kamera, och med objektiven och tillbehören jag säljer till den täcker du in hela området som en avancerad amatör eller semi-proffs behöver! Titta på alla bilder på denna hemsida, så ser du vad kameran kan prestera! Mer info om K-5’an plus alla objektiv hittar du på menyn ovan under utrustning till salu.