Krävs mer än en liten pust…

Nikon D800 dusty sensorNepp, räckte inte med gummiblåsan för att göra rent kameran, så till veckan får den åka en liten sväng med posten för rengöring av sensorn. Just nu kan jag inte fota landskapsbilder utan att få med skräp på bilden (porträtt däremot funkar fint eftersom det är rätt öppen bländare då). Tror faktiskt att det är små oljefläckar från spegeluppfällningen som har satt sig på sensorn (kolla på bilden till höger, det är en totalt oredigerad bild), så det behövs nog någon som fysiskt går på sensorn med försiktig rengöringsvätska eller liknande. Jag skall prova mig på att använda en kameraservice-firma som är auktoriserad av Nikon istället för att skicka den direkt till Nikon, som jag haft problem med tidigare när min kompaktkamera var inne hos dom i över 3 veckor för en enkel garantireparation… Återkommer med en rapport när den är åter och nyrengjord :)

2 reaktion på “Krävs mer än en liten pust…

 1. åke andersson

  Har en d800 som jag inhandlade aug 2012 ! Efter några veckor smuts/oljeliknande fläckar på sensorn! Skickade in den för rengöring!! Inte garanti!! Och nu , har jag liknande smuts igen!!
  Ångrar köpet av D800 !! Valet stod mellan den eller D4 !!
  Måste få ordning på kameran eftersom jag sneglar på ett Nikon 400 mm 2,8 !!
  Vill inte ha dessa fläckar på mina bilder !!
  Hur har det gått för dej??
  Hör av dej!!
  Ha de … åke

 2. Martin Inläggsförfattare

  Faktiskt så tog den firman som jag sände in den till vidare kostnaden till Nikon, dvs. som en garantireparation, men det tror jag man måste kolla med varje separat firma i förväg så att det är så det funkar. Sen den rengjordes har jag fotat runt 1000 bilder, och än så länge har inte några oljefläckar kommit tillbaka. Jag väntade rätt länge innan jag sände in den första gången, hade haft den i flera månader då, så kanske är det efter runt 1500-2000 bilder som all oljan har lossnat, och att det är först då det är vits att sända in den.

  Tror nog att det är vits att höra av sig direkt till Nikon och påtala detta, det är ju jättevanligt på D600, och vore väl inte konstigt om D800 har liknande problem, och då borde det vara garantin som tar det.

Kommentarer inaktiverade.