Studiofoto med Sofia

För ett par kvällar sedan fotade jag Sofia. Idén till vår fotosession kom efter vi hade pratat om den senaste Star Trek-filmen, där en nygammal karaktär, dr. Carol Marcus dök upp, och vi båda tyckte att Sofia är lik henne. Så, jag hittade en Star Trek uniformklänning på Amazon, men den var i fel färg (den var röd, som Uhura har, men Carol Marcus har en blå). Som tur är vet jag att det är en rätt enkel sak att fixa i Photoshop :-)

Först ett par snygga bilder i ett par poser!

2013-06-05 Sofia_0017

 

2013-06-05 Sofia_0003

 

2013-06-05 Sofia_0026

 

Sen blev det dags att prova på en idé jag haft om att använda julgransbelysning i studion för att skapa en effekt av ljus som snurrar runt i virvlar, och eftersom det är precis den typen av effekt som används i de senaste Star Trek filmerna för transporter-effekt (när dom löses upp på en plats och sätts samman på en annan plats några sekunder senare) så ville jag prova göra en egen variant på det.

Först ett helt vanligt helkropps-porträtt (oretuscherat, här ser ni den röda klänningen);

2013-06-05 Sofia_0039

 

Sen en 30 sekunder lång exponering där Sofia måste stå helt still och inte skratta medans jag står bredvid henne på en pall och snurrar julgransbelysning runt henne :-)

2013-06-05 Sofia_0040

 

Sen tonar jag bort det svarta, målar om klänningen blå, och slår ihop de två bilderna med en gratisbild från nätet på ett bergslandskap. Jag bleker ut färgerna en aning också för att få det att se lite mer ”alien” ut… Voila, färdig Star Trek-bild!

2013-06-05 Sofia_0043-edit

Som vanligt var det jättekul att fota med Sofia, och jag hoppas vi får fler tillfällen!